Rewelacyjne ciasto bez pieczenia. Teraz już się nie wykręcicie, że nie potraficie piec, to nie dla Was, bo wychodzą Wam same zakalce itd. Kilka prostych składników i macie pyszne ciasto. Krem nie jest słodki, do tego biszkopty namoczone w kawie. Taka mini improwizacja tiramisu. Jeśli lubicie smak kawy, do kremu możecie również dodać kawę rozpuszczalną. A wierzch ciasta oprószyć kakao czy startą czekoladą. Serdecznie Wam polecam, a ja zjadam kolejny kawałek i szykuję się do pracy. To będzie dobry dzień !
Składniki:
800g biszkoptów savoiardi
2 szklanki naparu mocnej kawy rozpuszczalnej
400g serka waniliowego homogenizowanego
2 śnieżki
300 ml mleka
2 cytrynowe galaretki
Galaretki rozpuszczam w 3/4 szklanki wrzątku. Dokładnie mieszam aż żelatyna się rozpuści. Foremkę wykładam folią spożywczą. Połowę biszkoptów nasączam w naparze kawowym i układam w foremce. Do miski wlewam mleko i dodaję śnieżki w proszku. Miksuję około 3 minuty aż zgęstnieją. Dodaję serki waniliowe i przestudzoną galaretkę. Miksuję do połączenia składników. Połowę kremu wykładam na biszkopty.
Na krem wykładam druga porcję ciastek nasączonych kawą i kolejną porcję kremu. Wygładzam za pomocą specjalnej szpatułki, Schładzam.
Smacznego :)
Świetne ciacho!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńCudowne ciasto kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńDziękuję Marzenko :)
Usuńtakie swojskie tiramisu:D
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie !!!!
OdpowiedzUsuń